Liikennevakuutus korvaa ajoneuvollasi aiheuttamasi henkilövahingon tai toisen omaisuudelle koituneen vahingon. Vahinko korvataan liikennevakuutuslain perusteella. Vapaaehtoisen autovakuutuksesi törmäysvakuutus korvaa omalle autollesi tapahtuman seurauksena aiheutuneita vahinkoja.

Ohjeet

  • Jos itse olet vahingon aiheuttaja, tee vahinkoilmoitus ja täytä siihen myös vastapuolen tiedot. Mahdolliset omaan autoosi kohdistuvat vahingot korvataan vapaaehtoisesta autovakuutuksestasi, mutta voit ilmoittaa ne samalla lomakkeella.
  • Jos vastapuoli on vahingon aiheuttaja, pyydä häntä tekemään vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä mahdollisimman pian. Ota yhteyttä hänen vakuutusyhtiöönsä vaatimuksiasi ja ajoneuvosi korjausta koskien.
  • Jos poliisi on ollut paikalla, on hyvä liittää poliisin tutkintaraportti vahinkoilmoitukseen, varsinkin jos on epäselvää, kuka vahingon on aiheuttanut.
  • Jos on tapahtunut henkilövahinko, tulee vahingoittuneen tehdä erillinen kirjallinen vahinkoilmoitus. Lue lisää sivulla Ilmoita henkilövahingosta liikenteessä

Korjaamon valinta ja vahinkotarkastus

  • Ota yhteys läheiseen korjaamoon. Käänny mieluiten yhteistyökorjaamomme puoleen, jos sellainen on paikkakunnalla
  • Jos ajoneuvovauriot ovat niin suuret, ettei niitä kannata korjata, tai jos ajoneuvoa ei muusta syystä voi viedä korjaamolle, ota yhteys Vahinkopalveluumme, puh. 010 550 2030.

Hinaus

Mikäli ajoneuvo ei ole liikennekelpoinen tilaa hinaus lähimmälle korjaamolle Hätäpalvelumme kautta, puh 010 550 2072.

Sijaisauto liikenneonnettomuuden vuoksi

Jos olet vahingon kärsinyt osapuoli liikennevahingossa, sinulla voi olla oikeus sijaisautoon siksi aikaa, kun oma autosi ei vahinkotapahtuman vuoksi ole käyttökunnossa. Helpoin tapa tehdä sijaisautohakemus on antaa selvitys käyttötarpeesta sähköisesti verkkosivujemme kautta Auton käyttötarveselvitys

Tee vahinkoilmoitus

Vakuutuksenottajana teet vahinkoilmoituksen helpoiten Folksamin Asiakasportaalin kautta:

Kirjaudu sisään

Jos et ole vakuutuksenottaja voit tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti tästä.

Käytämme vahinkoasioiden hoidossa yhteistyökumppaneita, kuten vahinkotarkastajia ja hinausliikkeitä. Voimme antaa tiedot vakuutuksen voimassaolosta sekä vahinkotiedot tällaisille yhteistyökumppaneille siinä laajuudessa kuin on tarpeen vahinkoasian hoitamiseksi.

Vahingot mihin ei liity henkilövahinkoja voi ilmoittaa puhelimitse 010 550 2030 ma-pe klo 8.30-16.30.