Folksamin autovakuutukseen kuuluu Kasko- ja liikennevakuutus sinun ja muiden teillä liikkuvien turvaksi. 

Liikennevakuutus

Suomessa liikennevakuutus on lakisääteinen, ja siksi kaikilla moottoriajoneuvoilla on oltava liikennevakuutus. Palkitsemme parhaat kuskit Folksam Exclusive Bonuksella eli 75 prosentin liikennevakuutusbonuksella. Jos ajat vahingoitta, saat meiltä vakuutuksen edulliseen hintaan. Lue lisää Liikennevakuutuksesta

Kasko ja vapaaehtoinen autovakuutus

Koska liikennevakuutus ei korvaa oman auton vaurioita, suosittelemme, että täydennät liikennevakuutusta vapaaehtoisella autovakuutuksella. Henkilöautoille meillä on tarjolla neljä autovakuutusvaihtoehtoa, joiden kattavuus ja hinta vaihtelevat. Halvimman palo- ja varkausvakuutuksen voi ottaa vanhemmille autoille. Uudemmille autoille suosittelemme kattavampaa Kaskovakuutusta.

Jos sinulla on uusi henkilöauto, suosittelemme, että valitset Superkaskon. Siinä on parempi lunastusturva kuin tavallisessa Kaskovakuutuksessa. Keskeytys- ja lasivakuutuksen voit ottaa lisäturvana sekä Kaskoon että Superkaskoon.

Vapaaehtoinen autoakuutus myönnetään korkeintaan 20 vuotta vanhoille autoille. Jos vakuutettava auto on sitä vanhempi, voit ottaa meihin yhteyttä.

Autovakuutusvaihtoehdot

Suoja:

Superkasko

Kasko

Laajennettu palo & varkaus

Palo & varkaus

Laajennettu lunastusturva

sisältyy

- - -

Lasivakuutus

lisäturvana

lisäturvana

-

-

Keskeytysvakuutus

lisäturvana

lisäturvana

-

-

Törmäys

sisältyy

sisältyy - -

Ojaanajo väistettäessä hirvieläintä

sisältyy

sisältyy sisältyy -

Ilkivalta

sisältyy

sisältyy sisältyy -

Hirvitörmäys

sisältyy

sisältyy sisältyy sisältyy

Palo

sisältyy sisältyy sisältyy sisältyy

Murto ja varkaus

sisältyy sisältyy sisältyy sisältyy

Oikeusturva

sisältyy sisältyy sisältyy sisältyy

Autopalvelu

sisältyy

sisältyy sisältyy sisältyy

Vakuutusturvan kuvaus

Laajennettu lunastusturva

Laajennettu lunastusturva sisältyy automaattisesti Superkaskoon ja antaa paremman turvan, jos vahinko korvataan ajoneuvon lunastuksella. Saat aivan uuden auton, jos vahingoittunut auto on alle 2 vuotta vanha, sillä on ajettu vähemmän kuin 50 000 km ja korjauskustannusten arvioidaan olevan vähintään 40 % uuden auton arvosta.

Lasivakuutus

Lasivakuutuksen voit ottaa lisäturvana Kaskovakuutukseen. Se korvaa suoraan ikkunalasiin kohdistuneesta iskusta aiheutuneet vahingot, joiden seurauksena lasi on korjattava tai vaihdettava. Ikkunalasilla tarkoitetaan tuulilasia, ovien ikkunalaseja ja takalaseja. Vakuutus on voimassa ilman omavastuuta

Keskeytysvakuutus

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan päiväkorvaus menetetyiltä ajoneuvon käyttöpäiviltä sen ollessa korjaamolla toisen korvattavan vahingon vuoksi.

Törmäys

Törmäysvakuutus korvaa ajoneuvollesi välittömästi aiheutuneet vahingot, joiden syynä on törmäys, tieltä suistuminen tai muu äkillinen ulkoinen tapahtuma.

Ojaanajovakuutus väistettäessä hirvieläintä

Ojaanajovakuutus korvaa vahingot, joiden syynä on tieltä suistuminen hirveä, peuraa tai poroa väistettäessä taajama-alueen ulkopuolella.

Ilkivalta

Ilkivaltavakuutus korvaa vahingot, jotka joku tahallisesti aiheuttaa ajoneuvolle ilman selkeää tarkoitusta esimerkiksi murtautua siihen.

Hirvivahinko

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirveen, peuraan tai poroon törmäämisestä välittömästi aiheutuneet vahingot. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat hirveä, peuraa tai poroa väistettäessä

Tulipalo

Palovakuutus korvaa ajoneuvolle aiheutuneet palovahingot, joiden syynä on irtipäässyt tuli tai suora salamanisku ajoneuvoon.

Varkaus ja murto

Varkaus- ja murtovakuutus korvaa, jos ajoneuvo varastetaan tai jos joku murtautuu siihen tai vahingoittaa sitä murtoyrityksen yhteydessä.

Oikeusturva

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiehen avusta aiheutuvia kustannuksia vakuutettuun ajoneuvoon liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalvelu

Autopalveluvakuutus korvaa auton hinauksen lähimmälle korjaamolle, jos matkanteko keskeytyy esimerkiksi liikenneonnettomuuden tai moottorivian vuoksi. Folksamin hätäpalvelusta saat apua vuorokauden ympäri, jos tarvitset hinausta. Turva on voimassa ilman omavastuuta.

Autovakuutuksen bonus ja omavastuu

Jos valitset 150 euron omavastuun törmäysturvaan, voit ansaita bonuksia useimmista Kaskovakuutuksistamme. Superkaskoon saat 70 % aloitusbonuksen ja Kaskoon 60 %. Lue lisää auto- ja liikennevakuutuksen bonuksesta

Jos olet halukas ottamaan hieman suuremman riskin, voit ottaa Kaskovakuutuksen, joka ei oikeuta bonukseen ja jonka kolarivakuutuksen omavastuu on vähän suurempi. Sillä tavoin saat edullisemman hinnan, joka pysyy samana, jos vahinkoja tapahtuu.