Kuinka turvallinen autosi on 2015

Volvo vie voiton Folksamin autojen turvallisuusvertailussa 2015.

Parhaan arvion saavat Volvon mallit V70, S80, S60, V60 ja XC60 vuodesta 2007 eteenpäin. Näiden autojen turvallisuustaso on runsaat 50 prosenttia keskivertoautoa korkeampi. Toiseksi sijoittuvat Volvo XC90 02-15 ja Honda CRV 98-06, joiden turvallisuustaso on 48 ja 47 prosenttia korkeampi.

Folksamin autojen kolariturvallisuusvertailu ”Miten turvallinen autosi on?" 2015 perustuu todellisiin onnettomuuksiin. Folksam on tehnyt liikennevahinkotutkimusta 80-luvun alusta asti, joten sille on kertynyt paljon tietoa siitä, miten vahingot syntyvät ja miten niitä voidaan välttää ja rajoittaa. Tärkeä parametri on millä autolla liikutaan – auton turvallisuudella on ratkaiseva merkitys onnettomuuden seurausten kannalta.

– Asiakkaamme ovat meille tärkeitä ja siksi laadimme raportin "Miten turvallinen autosi on?" Hinnan ohella turvallisuus on tärkein tekijä auton valinnassa. Vertailun tarkoitus on auttaa ja neuvoa autonostajia turvallisen auton valinnassa, sanoo liikennetutkimuspäällikkö Anders Kullgren Ruotsin Folksamista.

Tämänvuotisessa raportissa Folksam asettaa 254 automallia paremmuusjärjestykseen.