Folksamin mopovakuutukseen kuuluu Kasko- ja liikennevakuutus sinun ja muiden teillä liikkuvien turvaksi. 

Liikennevakuutus

Suomessa liikennevakuutus on lakisääteinen, ja siksi kaikilla moottoriajoneuvoilla on oltava liikennevakuutus. Liikennevakuutus on siis vähimmäisvaatimus, kun vakuutat moposi. Lue lisää Liikennevakuutuksesta

Kasko ja vapaaehtoinen autovakuutus

Koska liikennevakuutus ei korvaa oman mopon vaurioita, suosittelemme, että täydennät liikennevakuutusta vapaaehtoisella autovakuutuksella. Mopoille meillä on tarjolla kaksi vakuutusvaihtoehtoa; halvimman palo- ja varkausvakuutuksen voi ottaa vanhemmille mopoille. Uudemmille mopoille suosittelemme kattavampaa Kaskovakuutusta. Voit itse valita Kaskovakuutuksen törmäysturvan omavastuun. Mitä suuremman omavastuun valitset, sitä pienemmän vakuutusmaksun maksat.

Vakuutus myönnetään korkeintaan 20 vuotta vanhoille mopoille. Jos vakuutettava mopo on sitä vanhempi, voit ottaa meihin yhteyttä.

Laske ja osta

Autovakuutusvaihtoehdot

Suoja:

Kasko

Palo & varkaus

Keskeytysvakuutus

lisäturvana

-

Törmäys

sisältyy

-

Ojaanajo

sisältyy

-

Ilkivalta

sisältyy

-

Hirvitörmäys

sisältyy

sisältyy

Palo

sisältyy

sisältyy

Murto ja varkaus

sisältyy

sisältyy

Oikeusturva

sisältyy

sisältyy

Autopalvelu

sisältyy

sisältyy

Vakuutusturvan kuvaus

Keskeytysvakuutus

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan päiväkorvaus menetetyiltä ajoneuvon käyttöpäiviltä sen ollessa korjaamolla toisen korvattavan vahingon vuoksi.

Törmäys

Törmäysvakuutus korvaa ajoneuvollesi välittömästi aiheutuneet vahingot, joiden syynä on törmäys, tieltä suistuminen tai muu äkillinen ulkoinen tapahtuma.

Ojaanajovakuutus hirvieläintä väistettäessä

Ojaanajovakuutus korvaa vahingot, joiden syynä on tieltä suistuminen hirveä, peuraa tai poroa väistettäessä taajama-alueen ulkopuolella.

Ilkivalta

Ilkivaltavakuutus korvaa vahingot, jotka joku tahallisesti aiheuttaa ajoneuvolle ilman selkeää tarkoitusta esimerkiksi murtautua siihen.

Hirvivahinko

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirveen, peuraan tai poroon törmäämisestä välittömästi aiheutuneet vahingot. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat hirveä, peuraa tai poroa väistettäessä

Tulipalo

Palovakuutus korvaa ajoneuvolle aiheutuneet palovahingot, joiden syynä on irtipäässyt tuli tai suora salamanisku ajoneuvoon.

Varkaus ja murto

Varkaus- ja murtovakuutus korvaa, jos ajoneuvo varastetaan tai jos joku murtautuu siihen tai vahingoittaa sitä murtoyrityksen yhteydessä.

Oikeusturva

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiehen avusta aiheutuvia kustannuksia vakuutettuun ajoneuvoon liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalvelu

Autopalveluvakuutus korvaa auton hinauksen lähimmälle korjaamolle, jos matkanteko keskeytyy esimerkiksi liikenneonnettomuuden tai moottorivian vuoksi. Folksamin hätäpalvelusta saat apua vuorokauden ympäri, jos tarvitset hinausta. Turva on voimassa ilman omavastuuta.