Autovakuutus ulkomailla ja Green Card

Mikäli olet lähdössä ulkomaille ajoneuvollasi, voit tarvita Green Cardin todistuksena voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Kun matkustat ulkomaille (Ahvenmaa mukaan lukien) sinulla tulee olla mukana auton tekninen osa paperiversiona . Tämän saa helposti tilattua TraFin sivuilta.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on voimassa kaikissa Euroopan talousalueen (ETA) maissa ja niissä maissa, jotka ovat liittyneet Vihreä kortti -sopimukseen (Green Card), esimerkiksi Venäjällä. Jos ajat maahan, joka on mukana Green Card -sopimuksessa, tarvitset todistuksen voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Green Cardin voit helposti tilata verkkosivuiltamme:

Tilaa Green Card

Huomaa, että Green Card -maissa liikennevakuutus korvaa sen maan määräysten mukaisesti, jossa vahinko tapahtuu. Joissain maissa liikennevakuutus ei esimerkiksi korvaa syyllisen osapuolen henkilövahinkoja. Sitä varten voit ottaa lisävakuutuksen. Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuilta voit lukea lisää siitä, mitkä maat ovat mukana Green Card -sopimuksessa ja mitä muuta kannattaa muistaa ennen kuin lähdet autolla ulkomaille.

Autovakuutus 

Vapaaehtoiset autovakuutuksemme ovat voimassa koko Euroopassa sekä Euroopan maiden välisissä kuljetuksissa. Tästä on kuitenkin poikkeuksia:

Autovakuutuksen voimassaolo ulkomailla

  • Oikeusturvavakuutus on voimassa ainoastaan Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
  • Palo- ja varkausvakuutukseen sisältyvä hinausvakuutus on ainoastaan voimassa Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.
  • Venäjällä, Valkovenäjällä, Ukrainassa ja Moldaviassa tapahtuviin vahinkoihin sovelletaan nelinkertaista omavastuuta. Näissä maissa tapahtuvissa varkausvahingoissa omavastuu on nelinkertainen, mutta myös vähintään 25 % vahingon määrästä.