Liikennekäytöstä poisto ja liikennevakuutuksen päättäminen

Mikäli et käytä ajoneuvoa liikenteessä, voit helposti ilmoittaa tästä e-palvelussamme ja maksat vähemmän vakuutuksista. 

Liikennekäytöstä poisto

Ellet käytä autoasi pitempään aikaan, voit tehdä ilmoituksen sen liikennekäytöstä poistosta. Jos sinulla on vapaaehtoinen autovakuutus, maksat vakuutuksesta vähemmän auton seisonta-aikana. Autosi on kuitenkin alttiina joillekin riskeille, vaikkei se ole ajokäytössä. Siksi mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavakuutus on voimassa myös seisonta-aikana.

Helpoiten teet ilmoituksen Folksam Asiakasportaalin kautta. Uusi sähköinen asiointijärjestelmä mahdollistaa kaikkien rekisteröityjen ajoneuvojen liikennekäytöstä poiston ja liikennekäyttöönoton. Näin toimiessasi tiedot välittyvät suoraan Liikenteen turvallisuusvirastolle (Trafi) ja samalla saamme kaikki tarvitsemamme tiedot vakuutustietojesi päivittämistä varten. 

Liikennekäytöstä poisto huomioidaan liikennevakuutusmaksuissa henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen, bussien ja asuntoautojen kohdalla. Seisonta-aika huomioidaan kaikkien ajoneuvojen vapaaehtoisten vakuutusten vakuutusmaksuissa, lukuun ottamatta seuraavia tuotteita: Ajokausivakuutus moottoripyörälle ja Vapaaehtoinen autovakuutus museoajoneuvolle. 

Muistettavaa liikennekäytöstä poistoon liittyen:

  • Liikennekäytöstä poisto astuu voimaan heti. Voit kuitenkin ajaa ajoneuvolla poistopäivän loppuun
  • Liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon ottamista liikenteeseen
  • Rekisterikilpiä ei palauteta poiston yhteydessä

Liikennevakuutuksen päättäminen

Liikennekäytöstä poiston yhteydessä voit myös halutessasi irtisanoa liikennevakuutuksen palauttamatta rekisterikilpiä. Mikäli irtisanot liikennevakuutuksesi liikennekäytöstä poiston yhteydessä, joudut ottamaan uuden liikennevakuutuksen, kun otat ajoneuvosi käyttöön.

Voit tehdä liikennekäytöstäpoiston ja irtisanoa liikennevakuutuksen Folksamin Asiakasportaalissa tai Folksamin konttorilla. Huomioithan, ettet voi irtisanoa liikennevakuutusta Trafi.fi-sivuilla tai katsastuskonttorilla, vaikka voit tehdä liikennekäytöstäpoiston näissä paikoissa.