Liikennekäytöstäpoisto, liikennekäyttöönotto ja liikennevakuutuksen päättäminen

Helpoiten teet ilmoituksen Asiakasportaalin kautta. Asiakasportaalin rekisteröintipalvelu mahdollistaa kaikkien rekisteröityjen ajoneuvojen liikennekäytöstä poiston ja liikennekäyttöönoton.

Näin toimiessasi tiedot välittyvät suoraan Liikenteen turvallisuusvirastolle (Trafi) ja samalla saamme kaikki tarvitsemamme tiedot vakuutustietojesi päivittämistä varten.

Liikennekäytöstäpoisto

Ellet käytä autoasi pitempään aikaan, voit tehdä ilmoituksen sen liikennekäyttöpoistosta. Jos sinulla on vapaaehtoinen autovakuutus, maksat vakuutuksesta vähemmän auton seisonta-aikana. Autosi on kuitenkin alttiina joillekin riskeille, vaikkei se ole ajokäytössä. Siksi mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavakuutus on voimassa myös seisonta-aikana.

Liikennekäytöstäpoisto huomioidaan liikennevakuutusmaksuissa henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen, bussien ja asuntoautojen kohdalla. Seisonta-aika huomioidaan kaikkien ajoneuvojen vapaaehtoisten vakuutusten vakuutusmaksuissa, lukuun ottamatta seuraavia tuotteita: Ajokausivakuutus moottoripyörälle ja Vapaaehtoinen autovakuutus museoajoneuvolle. 

Muistettavaa poistaessa ajoneuvo liikennekäytöstä:

  • Liikennekäytöstäpoisto astuu voimaan heti. Voit kuitenkin ajaa ajoneuvolla poistopäivän loppuun.
  • Rekisterikilpiä ei palauteta poiston yhteydessä.

Muistettavaa ottaessa ajoneuvo liikennekäyttöön:

  • Jotta voisit ottaa ajoneuvosi käyttöön, sinun tulee tehdä ilmoitus ajoneuvon liikennekäyttöönotosta.
  • Mikäli olet irtisanonut liikennevakuutuksesi liikennekäytöstäpoiston yhteydessä, joudut ottamaan uuden liikennevakuutuksen ennen kuin voit ottaa ajoneuvosi käyttöön.

Liikennevakuutuksen päättäminen

Liikennekäytöstäpoiston yhteydessä voit myös halutessasi irtisanoa liikennevakuutuksen palauttamatta rekisterikilpiä. Mikäli irtisanot liikennevakuutuksesi liikennekäytöstä poiston yhteydessä, joudut ottamaan uuden liikennevakuutuksen, kun otat ajoneuvosi käyttöön.

Voit tehdä liikennekäytöstäpoiston ja irtisanoa liikennevakuutuksen Asiakasportaalissa tai Asiakaspalvelussa. Huomioithan, ettet voi irtisanoa liikennevakuutusta Trafi.fi-sivuilla tai katsastuskonttorilla, vaikka voit tehdä liikennekäytöstäpoiston näissä paikoissa.