Folksamin Kotivakuutus nuorille on edullinen ja kattava vakuutuspaketti, joka sisältää kaiken, mitä tarvitset, kun muutat omaan kotiin. Vakuutus on tarkoitettu alle 27-vuotiaille. Sillä turvaat sekä kotisi että itsesi.

Nuorille hyvin edulliseen hintaan

Tiedämme, että opiskelijan talous voi olla tiukoilla. Siksi hyvä vakuutusturva on erityisen tärkeä. Sen vuoksi tarjoamme sinulle nuorisovakuutuksen huomattavasti tavallista halvempaan hintaan. Vain 93 eurolla vuodessa voit tuntea olosi turvalliseksi kotonasi. Tarvittaessa voit täydentää vakuutusta matkustaja- ja matkatavaravakuutuksella. Matkavakuutukset maksavat 51 euroa vuodessa.

Mikäli asut avio-/avopuolison tai sisaruksen kanssa ja teillä on yhteinen talous, voitte ottaa yhteisen kotivakuutuksen. Tällöin vakuutus maksaa vain 113 euroa vuodessa. Mikäli otatte myös matkavakuutukset, maksatte niistä 86 euroa vuodessa kahdelta henkilöltä. Jos sen sijaan jaat asunnon kaverin kanssa tulee molempien hankkia omat vakuutukset.

Nuorisovakuutukseen sisältyy:

  • Omaisuusvakuutus irtaimistollesi 20 000 euroon saakka
  • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus
  • Tapaturmavakuutus, joka korvaa ilman omavastuuta, jos sinulle sattuu tapaturma vapaa-ajalla.
  • Lisämaksua vastaan, matkavakuutus, joka korvaa ilman omavastuuta jos sairastut matkan aikana tai jos matkatavarasi katoavat tai varastetaan.
  • Henkilöllisyysvarkausvakuutus (1.1.2017 lähtien)

Nuorisovakuutukseen ei sisälly:

  • Pitkän ajan kuluessa syntyneet omaisuusvahingot, esim. pyöräsi säilyttäminen ulkona niin pitkään, että se ruostuu.
  • Lapsi- tai kotieläinvakuutusta (ei voi lisätä vakuutukseen)
  • Korvausta rasitusvammoista tapaturmavakuutuksessa

Omaisuusvakuutus

Kotisi irtaimisto on vakuutettu 20 000 euroon asti suurten vahinkojen, kuten tulipalon ja vesivuodon varalta. Vakuutus antaa turvaa myös pienempien äkillisten ja odottamattomien vahinkojen varalta, esimerkiksi jos matkapuhelimesi putoaa lattialle tai joku varastaa laukkusi.

Vastuu-, oikeusturva- ja henkilöllisyysvarkausvakuutus

Nuorisokotivakuutukseen sisältyy aina vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot, jotka varomattomuudesta aiheutat muille ja joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Vastuuvahinko voi syntyä esimerkiksi siten, että pyöräilet liikennesääntöjen vastaisesti ja törmäät jalankulkijaan, joka loukkaantuu.

Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka aiheutuvat riita-, rikos- tai hakemusasioista, joita voidaan käsitellä suomalaisessa käräjäoikeudessa. Kyse voi olla esimerkiksi testamentin moitteesta tai asuntokauppaan liittyvästä riidasta. Folksam on myös Suomen ainoa vakuutusyhtiö, joka tarjoaa henkilöllisyysvarkausvakuutuksen kotivakuutuksen oikeusturvan yhteydessä.

Tapaturmavakuutus

Nuorten kotivakuutus sisältää tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa kaikkialla maailmassa ilman omavastuuta. Jos sinulle sattuu tapaturma, et joudu jonottamaan julkiseen sairaanhoitoon, vaan saat nopeasti ja sujuvasti tarvitsemasi hoidon.

Mikäli kilpaurheilet tai harrastat riskialttiita urheilulajeja, saatat tarvita lisäksi ylimääräisen urheiluturvan. Tässä tapauksessa voit olla yhteydessä Asiakaspalveluumme.

Matkavakuutus

Jos haluat, voit täydentää vakuutustasi kattavalla matkavakuutuksella. Matkustajavakuutus korvaa, jos sairastut äkillisesti tai sinulle sattuu tapaturma ollessasi matkalla. Matkatavaravakuutus korvaa, jos matkatavaroillesi sattuu jotain ikävää. Molemmat vakuutukset ovat voimassa ilman omavastuuta. Voit myös saada korvausta, jos joudut perumaan tai keskeyttämään matkasi esimerkiksi sairauden vuoksi.