Matkavakuutuksella voit varmistaa että sinä ja perheesi saatte parhaan mahdollisen hoidon, jos teille sattuu tapaturma tai sairastutte ulkomailla.

Mitä matkavakuutus korvaa?

Ulkomailla hoito voi olla kallista ja vieraassa maassa on hankalaa järjestää käytännön asioita. Folksamin matkavakuutus auttaa molemmissa ongelmissa. Äkillisestä sairastumisesta tai tapaturmasta aiheutuvien hoitokulujen lisäksi, matkustajavakuutukseen kuuluu tapaturman seurauksena syntyvästä pysyvästä haitasta tai kuolemantapauksesta maksettava korvaus. Matkavakuutus korvaa kulusi ilman omavastuuta. Sen lisäksi voit ottaa matkatavaravakuutuksen, joka korvaa matkatavaroiden viivästymisestä tai varkaudesta aiheutuvia kustannuksia.

Taloudellisen turvan lisäksi, saat matkavakuutuksen mukana käyttöösi yhteistyökumppaniemme palvelut. Kumppanimme voivat auttaa esimerkiksi luotettavan lääkärin löytämisessä, maksusitoumuksen saamisessa hoitoa varten tai kotiinkuljetuksen järjestämisessä.

Matkavakuutus kattaa

  • Äkillisestä sairastumisesta tai tapaturmasta aiheutuneet hoitokulut
  • Korvauksen, jos matka joudutaan perumaan tai keskeyttämään tai esimerkiksi lennolta myöhästytään
  • Kotiinkuljetuskustannukset, jos kuljetus on lääketieteellisten syiden vuoksi järjestettävä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen
  • Akuutin hoidon viikon ajan ja 20 % kotiinkuljetuskustannuksista, jos aiemmin ilmennyt sairaus äkillisesti pahenee matkan aikana

Matkavakuutus ei kata

  • Hoitokuluja, jotka aiheutuvat sairaudesta, joka ei ole hoitotasapainossa matkalle lähdettäessä
  • Puremisesta aiheutuneita hammasvaurioita
  • Vakuutetun etsinnästä aiheutuvia kuluja

Jatkuva matkavakuutus

Matkavakuutuksen voi ottaa kotivakuutuksen lisäturvana. Sinun ja perheesi tarpeista riippuen voit ottaa matkavakuutuksen joka on jatkuvana voimassa joko 45 vuorokautta tai kolme kuukautta. Jatkuvassa matkavakuutuksessa ei ole yläikärajaa mutta se on otettava ennen kuin täyttää 70 vuotta.

Pitempää matkaa kuten vaihto-opiskelua varten matkavakuutusta voidaan pidentää jopa vuoden ajaksi, jos vakuutettu on alle 70-vuotias. Jos matkavakuutusta pidennetään yli kolmella kuukaudella tai jos vakuutettu on täyttänyt 65 vuotta, tarvitaan terveysselvitys.

Määräaikainen matkavakuutus

Voit myös ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen enintään 23 vuorokauden pituista matkaa varten. Vakuutuksen voit ostaa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme tai konttorissamme.