Sairauskuluvakuutus on turvanasi, jos sairastut. Sinun ei tarvitse huolehtia kustannuksista tilanteessa, jossa sinulla on paljon muutakin ajateltavaa.

Aikuisten sairauskuluvakuutus korvaa sekä tapaturmasta että sairaudesta aiheutuvat hoitokulut. Kun otat sairauskuluvakuutuksen, voit hakeutua hoitoon sinne, mistä saat sen nopeimmin ja tarkoituksenmukaisimmin, eikä sinun tarvitse kantaa huolta kustannuksista. Voit ottaa vakuutuksen erillisenä tai edullisempaan hintaan kotivakuutuksen lisäturvana.

Sairaudenhoitokustannuksia korvataan enintään 50 000 euroa vakuutuksen voimassaoloaikana, ilman erillistä sairauskohtaista rajoitusta. Korvauksista vähennetään 125 euron omavastuu kalenterivuotta kohden.

Tapaturmavakuutuksessa ei ole omavastuuta, ja tapaturmaa kohden korvataan enintään valitsemasi korvausmäärä. Vakuutus on voimassa vapaa-aikana. Jos harrastat kilpaurheilua tai jotakin riskialtista lajia tarvitset vakuutukseesi lisäsopimuksen, jotta se kattaisi myös tämän toiminnan.

Milloin vakuutuksen voi ottaa?

Voit ottaa vakuutuksen, kun olet täyttänyt 18 vuotta, mutta ennen kuin täytät 60 vuotta.

Sairauskuluvakuutus päättyy 65 vuoden iässä, mutta tapaturmavakuutus on voimassa 80 vuoden ikään asti kun vakuutus on otettu Kotivakuutuksen lisäturvana. Vakuutus myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vakuutus voidaan myöntää, vaikka sinulla olisikin jokin sairaus, kun haet vakuutusta. Tällöin vakuutus myönnetään, mutta olemassa olevasta sairaudesta aiheutuvat kulut rajataan sen ulkopuolelle lisäehdolla.

Sairauskuluvakuutus kattaa

  • Sairaudesta ja tapaturmasta aiheutuvat hoitokulut
  • Tapaturmasta aiheutuvan pysyvän haitan ja kuolemantapauksen
  • Lääkärinpalkkiot, lääkärin määräämät tutkimukset, toimenpiteet ja lääkkeet

Sairauskuluvakuutus ei kata

  • Terveystarkastuksia tai ennalta ehkäisevää hoitoa
  • Kuntoutusta ja psykoterapiaa
  • Näöntarkastuksia, kun kyse on taittovirheestä tai näön heikkenemisestä

Kotivakuutuksen lisäturva tai erillinen vakuutus

Edullisin vaihtoehto on ottaa sairauskuluvakuutus kotivakuutuksen lisäturvana. Lue lisää kotivakuutuksesta

Voit myös ottaa sairauskuluvakuutuksen erillisenä vakuutuksena. Alta löydät hakemuksen ja terveysselvityksen, jotka voit lähettää meille ottaaksesi vakuutuksen.

 Erillisen sairauskuluvakuutuksen hinnat:

Ikä Vakuutusmaksu
18-24 vuotta 259 €
25-29 vuotta 285 €
30-34 vuotta 305 €
35-39 vuotta 331 €
40-44 vuotta 357 €
45-49 vuotta 422 €
50-54 vuotta 474 €
55-59 vuotta 565 €
60-64 vuotta 708 €