Useimmat tapaturmat sattuvat vapaa-ajalla. Tapaturmavakuutus on turvanasi vuorokauden ympäri, kaikkialla maailmassa ja ilman omavastuuta.

Tapaturma voi sattua kenelle tahansa. Silloin on tärkeää päästä nopeasti tarvitsemaansa hoitoon. Ehkä sinulla jo on työnantajasi ottama työajan tapaturmavakuutus, mutta onko sinut vakuutettu myös vapaa-ajallasi? Tapaturmavakuutuksemme turvaa sinut vapaa-ajallasi ja alle 20-vuotiaat lapset ja nuoret vuorokauden ympäri. Lapset ovat vakuutettuina myös kilpaurheillessaan 17 vuoden ikään asti eivätkä siis tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

Mitä tapaturmavakuutus korvaa?

Vakuutuksesta korvattavia tapaturmavahinkoja ovat äkillisen ulkoisen tapahtuman aiheuttavat ruumiinvammat. Jos esimerkiksi liukastut ja loukkaannut, kirves luiskahtaa puita hakatessasi tai jos saat haavan terävästä esineestä, voit saada korvausta.

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ja kattaa hoitokulut ilman omavastuuta. Sinun ei tarvitse jonottaa julkiseen terveydenhuoltoon ja saat nopeasti ja joustavasti tarvitsemasi hoidon ilman huolta sen hinnasta. Vakuutukseen kuuluu myös haitta- ja kuolemantapauskorvaus. Voit valita vaihtoehdoistamme itsellesi sopivat korvausmäärät, joihin myös tapaturmavakuutuksen hinta perustuu. Tapaturmavakuutus on voimassa lapsilla 20 vuoden ikään ja aikuisilla 80 vuoden ikään asti. Jos olet täyttänyt 65 vuotta, sinun on täytettävä terveysselvitys vakuutusta hakiessasi.

Tapaturmavakuutus kattaa

  • Hoitokustannukset, pysyvän haitan ja kuolemantapauksen
  • Tapaturmasta aiheutuvat lääkärinpalkkiot ja sairaalamaksut sekä lääkärin määräämät tutkimukset ja lääkkeet
  • Lääkärin määräämän fysioterapian leikkauksen, kipsauksen tai luunmurtuman jälkeen, korkeintaan 15 hoitokertaa tapaturmaa kohden.

Tapaturmavakuutus ei kata

  • Sairauksia ja rasitusvammoja
  • Kuntoutus-, kylpylä- tai luontaishoitolaitoksessa oleskelun kuluja
  • Erittäin riskialttiita urheilulajeja kuten vuorikiipeilyä yli 3000 m korkeudessa, off piste -hiihtoa ja moottoriurheilua.

Urheilijan lisäsopimus

Voit helposti laajentaa tapaturmavakuutustasi urheilijan lisäsopimuksella. Jos harrastat kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja kuten sukellusta, voit tarvita urheilijan lisäsopimuksen, jotta vakuutus olisi voimassa myös urheillessasi.

Vakuutusehdoista, jotka löytyvät alla olevista linkistä, saat lisätietoja siitä, mihin urheilulajeihin tarvitset lisäsopimuksen. Alle 18-vuotiailla lapsilla ja nuorilla tapaturmavakuutus on automaattisesti voimassa myös urheillessa ilman lisäsopimusta.