Folksamilla voit ottaa vakuutuksen tulossa olevalle vauvallesi jo raskauden aikana.

Silloin lapsivakuutus astuu voimaan ilman yksilöllisiä rajoituksia, kun vauva syntyy. Se tarkoittaa, että vakuutus kattaa sekä mahdollisista synnynnäisistä sairauksista että myöhemmin puhkeavista sairauksista aiheutuvat kustannukset.

Jos lapsen äiti on alle 43 vuoden ikäinen lapsen laskettuna syntymäaikana, lapselle voi hakea vakuutusvarausta ja siten varmistaa, että lapsi on vakuutettu heti syntymästään asti. Lapsivakuutus astuu silloin automaattisesti voimaan heti lapsen syntyessä ja kattaa sekä synnynnäiset että myöhemmin puhkeavat sairaudet.

Hakemuksen voi tehdä aikaisintaan kuusi kuukautta ja viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua syntymäaikaa. Hakemuksena toimii äidin terveysselvitys ja siihen liitetty neuvolakortin kopio. Varausmaksu 125 euroa laskutetaan, kun hakemus on hyväksytty. Kun lapsi syntyy, lapsen henkilötunnus tulee ilmoittaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi kuukautta syntymän jälkeen. Varsinainen vakuutusmaksu laskutetaan, kun olemme saaneet lapsen henkilötiedot.

Ellei varausta ole otettu, vakuutus myönnetään terveysselvityksen perusteella aikaisintaan, kun lapsi on kahden kuukauden ikäinen. Silloin vakuutuksen kattavuus riippuu lapsen terveydentilasta, kun haette vakuutusta.

Lapsivakuutus

Lapsivakuutus on turvanasi jos lapsesi sairastuu tai loukkaantuu

Muistilista vakuutusvarausta varten

  • Hae varausta viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua syntymäaikaa
  • Maksa varausmaksu viimeistään eräpäivänä
  • Ilmoita lapsen henkilötunnus kun lapsi on syntynyt, kuitenkin viimeistään kaksi kuukautta syntymän jälkeen

Kotivakuutuksen lisäturva tai erillinen vakuutus

Edullisin vaihtoehto on tehdä varaus ja ottaa lapsivakuutus kotivakuutuksen lisäturvana. Lue lisää kotivakuutuksesta

Voit myös tehdä varauksen ja ottaa lapsivakuutuksen erillisenä vakuutuksena. Alta löydät hakemuksen ja terveysselvityksen, jotka voit lähettää meille ottaaksesi vakuutuksen. Muista liittää mukaan neuvolakortin kopio.

Erillisen vakuutuksen hinta lapsen synnyttyä

Ikä Vakuutusmaksu
0-2 vuotta 458 €
3-5 vuotta 350 €
6-9 vuotta 256 €
10-13 vuotta 223 €
14-17 vuotta 229 €