Folksamin venevakuutus sopii sekä moottoriveneille että purjeveneille. Voit valita joko laajan Kaskovakuutuksen tai halvemman ja vähemmän kattavan Osakaskon.

Kaskovakuutus – veneesi paras turva

Kaskovakuutus on kattavin venevakuutus. Se korvaa äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot, jotka aiheutuvat ulkoisista tapahtumista, kuten karilleajosta, törmäyksestä ja myrskystä. Lisäksi kaskovakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat tulipalosta, varkaudesta ja vahingonteosta. Voit myös täydentää kaskovakuutusta lisäturvavakuutuksilla, kuten konerikkovakuutuksella ja masto- ja takilavakuutuksella.

Moottoriveneen konerikkovakuutus

Jos otat konerikkovakuutuksen, vakuutus kattaa myös veneen moottoria, voimansiirtoa ja potkuria kohtaavat äkilliset ja ennalta arvaamattomat rikkoutumisvahingot. Tällainen vahinko voi esimerkiksi olla moottorin rikkoutuminen venttiilin murtuman seurauksena.

Purjeveneen masto- ja takilavakuutus

Jos veneesi takila tai purjeet vahingoittuvat tulipalon, varkauden, kuljetuksen, vesiltä noston, karilleajon tai törmäyksen yhteydessä, normaali kaskovakuutus kattaa sen automaattisesti. Jos otat lisäksi masto- ja takilavakuutuksen, saat laajemman vakuutusturvan, joka kattaa muitakin kuin ulkoisista tapahtumista aiheutuvia vahinkoja. Kyse voi esimerkiksi olla siitä, että masto kaatuu vanttiruuvin annettua periksi.

Osakaskovakuutus – veneesi edullisin turva

Edullinen Osakaskovakuutus on nimensä mukaisesti suppeampi kuin Kasko. Se korvaa vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet tahallisesta vahingonteosta, varkaudesta ja tulipalosta.

Osakasko ei sen sijaan korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat ennalta arvaamattomista, äkillisistä ulkoisista tapahtumista, kuten karilleajosta, törmäyksestä tai myrskystä.

Vastuuvakuutus aina mukana 

Sekä Kasko- että Osakaskovakuutukseen kuuluu aina vastuuvakuutus. Se korvaa henkilö- ja esinevahingot, jotka aiheutat veneelläsi jollekulle ulkopuoliselle ja joista olet korvausvelvollinen.

Venevakuutukset kattavat

  • Rungon, päämoottorin (ja mahdollisen apumoottorin), takilan, purjeet ja vesillä tarvittavat varusteet, kuten GPS-laitteet ja pelastusliivit
  • Säilytyspukit, suojapeitteet ja muut suojaustarvikkeet palo- ja varkausvahinkojen osalta korkeintaan 1700 € asti
  • Vastuuvakuutuksen

Venevakuutukset eivät kata

  • Henkilökohtaisia varusteita, kalastusvälineitä, poltto- ja voiteluaineita
  • Vahinkoja, jotka aiheutuvat moottoriveneiden nopeuskilpailuihin osallistuttaessa tai niitä varten harjoiteltaessa
  • Moottorin tai varusteiden varkautta, ellei vakuutuksen kohde ole ollut lukittu, lukitussa tilassa tai asennettu kiinteästi siten, että sen voi irrottaa vain työkaluilla.

Venevakuutusten voimassaoloalue

Venevakuutus on voimassa Suomen sisävesillä ja Saimaan kanavalla, Pohjoismaiden rannikkoalueilla sekä Itämerellä ja sen lahdissa. Vakuutus on voimassa myös esimerkiksi Tallinnaan suuntautuvalla matkalla.

Vakuutusmaksu

Vakuutusmaksu määräytyy mm. venetyypin, veneen arvon (vene vakuutetaan aina käyvästä arvostaan), moottorin tehon, päämoottoreiden lukumäärän ja veneen iän perusteella.

Kaskovakuutuksen vakuutusmaksu jakautuu vahinkoriskin mukaan. Siksi talvikuukausien vakuutusmaksu on pienempi.

Omavastuu ja bonus

Vahingon sattuessa sinulla on myös omavastuu. Se merkitsee, että vastaat itse osasta vahinkoa. Kaskovakuutuksen kohdalla voit valita eri omavastuuvaihtoehtojen välillä. Jos valitset isomman omavastuun, maksat pienempää vakuutusmaksua.

Jos valitset 150 tai 450 euron omavastuun, on vakuutus bonuksellinen. Kun ostat bonuksellisen Kaskovakuutuksen, annamme sinulle 60 prosentin lähtöbonuksen.