Tietoa Folksamista

Folksam Vahinkovakuutuksella on pitkä kokemus vakuutuksista – vuodesta 1925 asti. Se, mikä on tärkeää asiakkaillemme, on tärkeää myös meille, ja asiakkaamme arvostavat henkilökohtaista, hyvää palveluamme ja laajaa tuotevalikoimaamme.

Yksityisasiakkaana saat meiltä kaikki tarvitsemasi vahinkovakuutukset: koti-, auto-, henkilö- ja venevakuutuksia.

Yritysasiakkaillemme tarjoamme lakisääteisen tapaturmavakuutuksen lisäksi laajan valikoiman omaisuus-, kiinteistö-, henkilökunta- ja ajoneuvovakuutuksia.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia on ostanut Folksam Vahinkovakuutus Oy:n koko osakekannan, ja Folksam on Fennian tytäryhtiö 27.11.2018 alkaen. Omistajanvaihdos ei edellytä kummankaan yhtiön asiakkailta toistaiseksi toimenpiteitä

Visio ja arvot

Visiomme on, että ihmiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi kestävässä maailmassa. Meidän tehtävämme on luoda asiakkaillemme turvaa kaikissa elämänvaiheissa. Meillä asiakas voi vakuuttaa itsensä, läheisensä ja omaisuutensa. Siten luomme samalla turvallisuutta koko yhteiskuntaan.

Folksamin ydinarvojen mukaan, olemme henkilökohtaisia, sitoutuneita ja vastuullisia. Ydinarvot ohjaavat meitä, kun työskentelemme saavuttaaksemme tavoitteemme. Me olemme:

  • Henkilökohtaisia - Meille asiakas on keskipiste. Olemme empaattisia ja myönteisiä. Käymme vuoropuhelua sekä asiakkaan että toistemme kanssa.
  • Sitoutuneita – Olemme aktiivisia ja aloitteellisia. Olemme ratkaisukeskeisiä ja näemme mahdollisuuksia.
  • Vastuullisia – Me pidämme lupauksemme. Olemme osaavia. Työskentelemme proaktiivisesti ja pitkäjänteisesti.

Historiikki

2018

27.11.2018 yhtiöstä tuli Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian tytäryhtiö 

2013

1.3.2013 yhtiö vaihtoi nimensä ja on nyt Folksam Vahinkovakuutus Oy.

2012

1.3.2012 yhtiöstä tuli osa ruotsalaista Folksam Sak -konsernia. Aktia Oyj ja Veritas Eläkevakuutus ovat vähemmistöosakkaita.

2009

Yhtiö fuusioitui Aktia Pankiin ja vaihtoi nimensä Aktia Vahinkovakuutus Oy:ksi.

2001

Yhtiöstä tuli osa Veritas-ryhmää ja sen nimeksi tuli Veritas Vahinkovakuutus

1978

Nylands Försäkring fuusioitui Svensk-Finland -vakuutusyhtiöön.

1925

Ömsesidiga Försäkringsföreningen Svensk-Finland perustettiin

Johto

Folksam Vahinkovakuutuksen hallitus

Mika Aho – Hallituksen puheenjohtaja

Kimmo Kilpinen

Petteri Miinalainen

Simo Sarvamaa

Timo Ahvonen

Vesa-Matti Kultanen

 

Folksam Vahinkovakuutuksen johtoryhmä

Patrik Serén – Toimitusjohtaja

Christina Branders – Vakuutustoiminta

Betty Krigsman– Talous

Sami Lommi – Lakiasiat

Markus Ginman – vt. jakelun ja markkinoinnin johtaja

Marcus Karell – vt. IT

Maria Blomstedt– henkilöstön edustaja

Avainluvut 2017

Omistajarakenne

Folksam 75 % Aktia Pankki Oyj 10 % ja Veritas Eläkevakuutus 15 %

Henkilöstömäärä

207 työntekijää 10 paikkakunnalla Suomessa

Asiakasmäärä

Meillä on noin 95 000 asiakasta, jotka maantieteellisesti sijoittuvat lähinnä rannikkoalueille ja joihinkin kasvukeskuksiin.

Maksutulo

76,6 miljoona euroa (IFRS)

C/R

98,7 %

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu

Vastuumme perustuu visioomme, että asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi kestävässä maailmassa. Meille on tärkeää se, mikä on tärkeää asiakkaillemme, ja edistämme siksi kestävää kehitystä, ensisijaisesti ympäristön, vahinkojen ehkäisemisen ja urheilun alalla.

Ympäristö ja ilmasto

Ympäristö- ja ilmastokysymykset ovat keskeisiä Folksamille. Tulevaisuudessa vakuutusten hinnat saattavat nousta yhä enemmän, ellemme yhteisvoimin jarruta ilmastonmuutosta. Meille on tärkeää tarjota asiakkaillemme yhä parempia sähköisiä palveluja ja siten vähentää paperinkulutustamme ja turhia kuljetuksia. Omassa toiminnassamme haluamme elää oppiemme mukaisesti ja otamme ympäristönäkökohdat huomioon työtavassamme, matkustaessamme ja konttoreissamme. 

Vahinkojen ehkäisy

Voimme tehdä paljon ehkäistäksemme vahinkoja ja auttaaksemme asiakkaitamme tekemään oikeita valintoja, toimimaan harkiten ja näin estämään onnettomuuksia tapahtumasta. Niin tehdessään he osaltaan vähentävät vahinkokustannuksia. Teemme työtä parantaaksemme liikenneturvallisuutta. Teemme erilaisia testejä ja neuvomme, miten vahinkoja voi ennaltaehkäistä.

Yhteiskuntavastuu

Yhteiskunnan haasteet ovat Folksamin haasteita. Edistääksemme sekä omaa toimintaamme, että yhteiskunnan myönteistä kehitystä, osallistumme yhteistyöprojekteihin, partneritoimintaan sekä sponsorointiin etenkin urheilun alalla. Lue lisää sponsoritoiminnastamme

Vastuullinen omistaminen

Ruotsalainen emoyhtiömme on asettanut selkeät vaatimukset Folksamin ja sen tytäryhtiöiden sijoituksille. Kaikki sijoituksemme käsittävät tiettyjä ympäristö-, ihmisoikeus- ja korruptiontorjuntakriteeriä. Lue lisää Folksamin sijoituskriteereistä osoitteessa folksam.se

Folksamin vakuutuslääkärit

Vakuutusyhtiöt käyttävät vakuutuslääkäreitä varmistaakseen asiakkaidensa oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen kohtelun henkilövahinkoasioissa. Folksamin kolme vakuutuslääkäriä omaavat laajan kokemuksen alaltaan.

Folksamin vakuutuslääkärit ovat:

  • Heikki Mäenpää, yhtiön yli-lääkäri
  • Sari Anthoni
  • Tero Järvinen