Folksamin maatilavakuutuksella voit vakuuttaa sekä maatilasi omaisuus- ja toimintariskit että kotisi ja perheesi. Siten voit koota juuri omiin tarpeisiisi sopivan vakuutusratkaisun.

Folksamin maatilavakuutus on kattava vakuutusratkaisu, joka on turvanasi, jos jotain odottamatonta tapahtuu maataloustoiminnassasi, itsellesi tai perheenjäsenellesi. Voit itse valita, mitä vakuutukseen sisältyy. Silloin sen hinta perustuu juuri sinun vakuutustarpeisiisi.

Omaisuusvakuutus

Folksamin maatilavakuutuksella voit vakuuttaa sekä tuotantorakennukset ja maatalouskoneet että kotisi ja sen irtaimiston, kaiken samalla vakuutuksella.

Maatilavakuutuksen perusturva kattaa palo- ja myrskyvahingot. Tämä vakuutusturva on edullinen vaihtoehto, kun kyseessä ei ole kovin arvokas omaisuus tai kun omaisuuteen ei kohdistu kovin suurta vahinkoriskiä.

Suosittelemme kuitenkin, että otat omaisuudellesi kattavamman vakuutusturvan, johon sisältyy myös turva varkauden, ilkivallan ja ryöstön, sähköilmiöiden, vuotojen ja rikkoutumisen varalta. Siten turvaat maatilasi sekä yksityisen omaisuutesi useimpien äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta.

Omaisuusvakuutuksen perusturvat:

  • Palo
  • Myrsky

Omaisuusvakuutuksen valinnaiset lisäturvat:

  • Varkaus ja ilkivalta
  • Sähköilmiö (rajoitettu maatilatoiminnan osalta)
  • Vuoto
  • Rikkoutuminen

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Jos otat maatilavakuutuksen yksityishenkilönä, siihen sisältyy vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot, jotka yksityishenkilönä tai maatilatalouden ja siihen liittyvän vakuutuskirjassa mainitun liitännäiselinkeinon harjoittajana aiheutat toiselle ja josta olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen.

Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut sellaisissa riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka voidaan käsitellä Suomessa käräjäoikeudessa.

Lisäturvaa toiminnalle sekä sinulle ja perheellesi

Voit kätevästi täydentää maatilavakuutusta erilaisilla lisäturvavakuutuksilla. Niitä on sekä toimintasi että itsesi ja perheesi turvaksi. Usein on edullisempaa ottaa henkilö- matka- ja eläinvakuutukset kotivakuutuksen osana kuin erikseen. Lue lisää lisäturvavakuutuksista

Rajoitukset

Vakuutukseen sisältyy myös rajoitusehtoja, jotka poissulkevat vakuutuksen korvauspiiristä tietynlaisia vahinkoja tai korvauksia. On tärkeää, että tunnet myös vakuutuksen rajoitusehdot vakuutusta valitessasi. Siksi pyydämme sinua tutustumaan maatilavakuutuksen tuote-esitteeseen ja vakuutusehtoihin ja ottamaan tarvittaessa meihin yhteyttä mahdollisten kysymysten osalta.

Esimerkkejä vakuutuksen rajoitusehdoista:

  • Omaisuus, joka on vuokrattu tai lainattu ulkopuoliselle ei sisälly vakuutukseen, koska omistajalla ei tällöin ole mahdollisuutta valvoa sen käyttöä
  • Hitaasti syntyvät vahingot, kuten kuluminen, eivät sisälly vakuutukseen
  • Rekisteröintivelvoitteen alaiset ajoneuvot tulee vakuuttaa omilla erillisillä vakuutuksillaan käyttötarkoituksen mukaisesti