Folksamin maatilavakuutuksella voit vakuuttaa sekä maatilasi omaisuus- ja toimintariskit että kotisi ja perheesi. Siten voit koota juuri omiin tarpeisiisi sopivan vakuutusratkaisun.

Folksamin maatalousvakuutus on kattava vakuutusratkaisu, joka on turvanasi, jos jotain odottamatonta tapahtuu maataloustoiminnassasi, itsellesi tai jollekulle perheenjäsenellesi. Voit itse valita, mitä vakuutukseen sisältyy. Silloin sen hinta heijastaa juuri sinun vakuutustarpeitasi.

Omaisuusvakuutus

Folksamin maatilavakuutuksella voit vakuuttaa sekä tuotantorakennukset ja maatalouskoneet että kotisi ja sen irtaimiston, kaiken samalla vakuutuksella.

Omaisuusvakuutuksessa on kolme vaihtoehtoista suojatasoa, joita voit yhdistellä niin, että kaikenlainen omaisuus vakuutetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Suojataso 3 sisältää

Suojataso 3 on laajin vaihtoehto. Se antaa vakuutusturvan useimpien äkillisten ja odottamattomien vahinkojen varalta, joita maataloudessa ja kotona voi tapahtua. Tällä suojatasolla maatilavakuutus korvaa seuraavista syistä aiheutuvat vahingot:

  • Tulipalo ja myrsky
  • Murto, varkaus ja vahingonteko 
  • Sähköiset ilmiöt 
  • Nestevuoto 
  • Rikkoutuminen

Suojataso 2 sisältää

Suojataso 2 ei ole yhtä laaja kuin suojataso 3. Tällä suojatasolla maatilavakuutus korvaa seuraavista syistä aiheutuvat vahingot:

  • Tulipalo ja myrsky
  • Murto, varkaus ja vahingonteko 
  • Sähköiset ilmiöt (koskee ainoastaan kodin irtaimistoa)
  • Nestevuoto (koskee ainoastaan irtaimistoa)

Suojataso 1 sisältää

Suojataso 1 on edullinen perusvaihtoehto, jos haluat varautua vain suurempiin riskeihin. Tällä suojatasolla maatilavakuutus korvaa seuraavista syistä aiheutuvat vahingot:

  • Tulipalo ja myrsky

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Jos otat maatilavakuutuksen yksityishenkilönä, siihen sisältyy vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot, joita varomattomuudesta aiheutat toisille ja joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Vastuuvakuutukseen sisältyy myös rajoitettu tuotevastuuvakuutus. Se korvaa toisille aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot, jotka aiheutuvat jonkin tuotteen virheestä tai puutteesta ja jotka olet velvollinen korvaamaan.

Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikustannukset sellaisissa riita-, rikos- ja hakemusasioissa, joita voidaan käsitellä suomalaisessa käräjäoikeudessa.

 

Lisäturvaa toiminnalle sekä sinulle ja perheellesi

Voit kätevästi täydentää maatilavakuutusta erilaisilla lisäturvavakuutuksilla. Niitä on sekä toimintasi että itsesi ja perheesi turvaksi. Usein on edullisempaa ottaa henkilö- matka- ja eläinvakuutukset kotivakuutuksen osana kuin erikseen. Lue lisää lisäturvavakuutuksista