Voit vakuuttaa itsesi yrittäjänä, avainhenkilösi tai pienyrityksen koko henkilökunnan.

Vakuutus koskee nimettyä henkilöä ja myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vakuutus on työntekijälle veronalainen etuus, mutta pääasiassa vähennyskelpoinen yrityksen verotuksessa. Jotta voit ottaa vakuutuksen, sinulla on oltava yrittäjän tapaturmavakuutus tai henkilökunnan työtapaturma- ja ammattitautivakuutus Folksamissa.

Vakuutukseen sisältyy aina sairaudenhoitokulujen korvaus. Sen lisäksi voit valita tapaturmakorvauksen, ellei sinulla ole voimassaolevaa yrittäjän tapaturmavakuutusta tai myös vapaa-ajan kattavaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutusta. Vakuutuksen hinta riippuu valituista korvausmäärävaihtoehdoista ja vakuutetun iästä. Vakuutus päättyy, kun vakuutettu täyttää 65 vuotta, ja se on otettava ennen 60 vuoden ikää.

Sairauskuluvakuutus kattaa

  • Lääkärinpalkkiot ja lääkärin määräämien tutkimusten ja toimenpiteiden kulut
  • Lääkekulut
  • Sairaalan hoitopäivämaksut yleisten sairaaloiden taksan mukaan

Sairauskuluvakuutus ei kata

  • Terveystarkastuksia tai ennalta ehkäisevää hoitoa, kuten rokotuksia
  • Psykoterapiaa, kuntoutusta tai vastaavaa hoitoa
  • Alkoholin tai muiden päihteiden väärinkäytöstä aiheutuvia kuluja

Miten vakuutusta käytetään?

Voit ottaa vakuutuksen, vaikka yritykselläsi ei ole sairaanhoitopalveluita kattavaa työterveyshuoltoa. Hoitoa tarvitseva voi hakeutua valitsemalleen lääkäriasemalle. Hän maksaa hoito- ja tutkimuskulut ensin itse ja hakee jälkikäteen korvausta Folksamilta. Kalliimpia toimenpiteitä varten meiltä voi saada maksusitoumuksen. Vakuutuksen omavastuu on 125 euroa kalenterivuodessa.